Welcome

Creativiteit


Die tweede gedeeltelijke lockdown zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen. Anders dan de vorige keer heb ik het gevoel dat we dit varkentje wel even zullen wassen. In het voorjaar heb ik gemerkt hoe de situatie leidde tot een golf van creativiteit en hoe uitdagingen soepeltjes werden opgepakt en opgelost. Ik ben benieuwd van welke kant er dit keer obstakels op ons pad worden geschoven. Ik ben er in ieder geval klaar voor! 
In mijn coachingspraktijk werk ik het liefst live op locatie of één op één in mijn praktijkruimte. Dat bleek tijdens lockdown 1 lastig te realiseren en ook nu moet ik mijn werk anders vormgeven. Neem bijvoorbeeld de plannen die ik met de manager van een bedrijf had gemaakt voor een traject met zijn afdeling. Nu de medewerkers allemaal weer thuis werken, zijn de groepssessies op kantoor even in de ijskast gezet. Toch wilde de manager ‘iets’ doen om zijn medewerkers betrokken te houden bij het bedrijf en elkaar. De lockdown-creativiteit begon meteen weer te borrelen! Een online plan was snel geboren: tot het einde van het jaar bieden we de medewerkers op een vast moment in de week via Teams een uur ‘ter leering ende vermaeck’ aan. Dit wekelijkse moment kan een optreden zijn van een stand-up illusionist, een gesprek met een bedrijf uit de branche, een lezing van een schrijver, een pub quiz, een bedrijfsverhaal van een bedrijf dat iets bijzonders doet, een les over beïnvloeden… de mogelijkheden zijn eindeloos!
De manager en ik hebben er veel zin in om zijn medewerkers wekelijks iets bijzonders aan te bieden. Stiekem vind ik het wel leuk om zo van de gebaande paden af te wijken.
Wat doe jij (of jouw bedrijf) om de onderlinge betrokkenheid in stand te houden? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd!